Upp till Anna-Maria

Jag åste tyvärr kasta in handuken för ett tag framöver och lämna uppdateringen helt till Anna-Maria. Jag är upptagen av att njuta fullt ut av tillvaron med den finaste kille jag vet.

/Josse

Långsamt internet

Nu sitter jag hos Jessi och försöker fixa med hennes dator. Lär henne olagligheter och annat skoj! ;) Just nu är VLC sakta men säkert på väg ner. Installationsfilen det vill säga. Hennes grannar är snåla på hastigheten måste jag säga! 1.3 mbit/s är inte okej! Nu ska den få fortsätta att tugga!

Josse verkar fullt upptagen i Japan! :) Hoppas du har kul!


/Anna-Maria

Frisör

Idag klippte jag mig och jag måste säga detta: jag ÄLSKAR att klippa mig! Att ha någon som pillar en i håret, och den där fräsha känslan an alltid har efteråt är underbar. Dessutom tycker jag att doften av alla hårprodukter och ursäkten att läsa Cosmopolitan är härlig! Men en sak fattar jag bara inte: alla frisörer plattar alltid mitt hår. Jag fattar det inte. Mitt hår ÄR ju redan platt, men ändå plattar och plattar de det.

Jag tror att de vill göra det slitet så att jag måste komma tillbaka snabbare.

Håret blev fint i alla fall så nu ska vi inte klaga

/Josse, som läste Cosmopolitan och nu vet allt killar inte vill att tjejer ska veta om dem!

61

Håll ut, Anna-Maria! Om 61 dagar kommer jag, och då ska vi minsann vända upp och ner på hela Uppsala. Upp-och-ner-sala! (För er som inte vet har vi itne setts på fyra år, mer än så!) Men till dess kan jag bara säga, jag hoppas att allt löser sig!

Till alla som är ledsna/arga/uttråkade/vadsomhelst: se den här videon och ni lär få ett liiitet leende åtminstone!




Jag sitter och äter chips och choklad och om sju timmar måste jag börja göra mig iordning för att gå till flygbussen. Man bör kanske försöka sova?

Kärlek,

/Josse

Förvirrat från en hopplös Anna

Okey, it's official. Jag är helt fullkomligt, obotligt hopplös. Jag vet inte vad jag ska göra.
Hur jag ska göra. Just nu är hela jag ett enda stort virrvarr, utan att överdriva det minsta.

Anton sitter och försöker virra ut alla mina förvirrade tankar så gott det går på msn och jag sitter här insvept i en filt och fryser. Det är inte långt kvar innan det rullar en eller två tårar längs mina kinder. Jag är så splittrad just nu så jag vet inte var jag ska ta vägen.

Josse, varför är det inte nu du kommer hit? :) Jag behöver någon som kan distrahera mig från allting runt omkring.


/Anna-Maria

You crack me up

Under jul smällde vi såklart Christmas Crackers här. I de fick vi roliga hattar och dito skämt. Här kommer skämten:

What dress can never be worn?
Your address

What do devils drink?
Demonade

Can a match box?
No, but a tin can!

Hilarious.

/Josse

Dyslexi


Print screen:at från Tjuvlyssnat. Är det bara jag som inte fattar varför man ger barn med dyslexi soffor?

/Josse

Tandborste

Jag har två tandborstar med mig. En liten rosa och hopfällbar som jag tog med mig hemifrån och en vanlig som jag köpte när jag trodde att jag hade tappat bort min hopfällbara. Nu är den lilla rosa sliten, men jag sitter ändå med den i käften just nu... för nu hittar jag inte den andra!

/Josse

Tips till dig som är bakis

Drick vatten och ät något salt! Och ta en proenad i friska luften.... men som alla som spelat Curse of Monkey Island vet finns det inget som går upp emot en blandning av ägg, peppar och hår från hunden som bet dig!

Nu ska jag sova.

/Josse

Vatten, vatten, vatten

Mission för kommande två timmar, se till att bli mindre bakis.
Hur åtgärdar man det? Någon som har tips?

Nu ska jag hälla i mig massa, massa vatten!!


Tjuvlyssnat

En sida som jag frekventerar är Tjuvlyssnat. Jag har till och med fått in ett eget bidrag där. Mycket nöje.

/Josse

ôrka

Idag orkar jag inte göra någonting. Försökte ladda upp en print screen här, som jag tyckte var kul, men det fungerade inte.

Skitliv.

/Josse

En utekväll i Uppsala

Efter en intressant kväll har jag nu kommit hem till föräldrarna igen och smög in på mitt gamla rum och satte mig vid datorn. Kvällen har på alla sätt varit trevlig även om den också medfört en hel del funderingar och tankar.

Kvällen började iallafall på förfest hos Anton där jag visade Jessica "Ugly Naked Guy" som bor under Anton. Han sitter alltid, och då menar jag precis alltid, spritt språngande naken i en fåtölj i sitt vardagsrum och ser allmänt creepy ut.

Efter förfesten bar det av till BJ där vi träffade flera andra vänner. Jag hade också en mindre dispyt med två bankomater på vägen dit då båda vägrade att spotta ur sig pengar till mig trots att jag hade pengar på kontot! Det var ruskigt mycket folk på BJ och tjejtoaletten måste de verkligen överväga att utöka! Efter mycket bankande och säkert 20 minuter i kö så lyckades jag få komma på en äcklig, liten, halvt nerspydd toalett och kunde därefter leta mig ut till vännerna igen. DJn kunde haft lite större variation på låtar istället för att spela samma låtar om och om igen men det var bra musik och bra mixar så man kan väl egentligen inte klaga. Nu låter jag jättebutter men det är jag verkligen inte! Det var jättetrevligt och livat där och kvällen tog en spännande vändning.

Det hela slutade på Donken där Thomas-Jonas tyvärr inte jobbade inatt men en av de två jobbade och mina kära vänner trodde inte på mig att jag visste att det var hon och inte den andra. Förvirrande, ja!
Efter en bit fyllemat och en massa pratande bar det iväg hemåt i kylan. Trevligt nog hade jag sällskap hela vägen hem. Det är inte illa!

Nu är det hög tid att krypa i säng då jag måste upp vid 12 senast imorgon för att släktingarna som inte kom på julafton kommer imorgon. Det innebär att ett stycke Anna måste vara i skick att leka med barn och dela ut julklappar.
Hur ska detta gå?

Stackars mig!

Jag är hungrig, men lämnade i princip all at på kontoret där jag dumpade min packning. Kan välja på att äta nudlar eller havregryndsgröt... och jag har inte ens något salt! Sen luktar min fina kläning rök från grillningen igår, så nu åste jag bära den idag och imorgon i hopp om att den ska ta åt sig av andra dofter och att röklukten ska försvinna. Hinner nämligen inte tvätta, plus att den saknar tvättråd och jag vill inte gärna krympa den... Dessutom lovade jag att träffa en kille idag, men jag hjar huvudvärk och orkar egentligen inte. Ovanpå allt detta vet jag med mig att nitt hår ser för jävligt ut, vilket MÅSTE åtgrdas imorgon, för jag vill se anständig ut när jag kommer till Japan.

De svältande barnen i Afrika vet inte vad lidande är.

/Josse

Utgång eller inte utgång, det är frågan!

Just nu sitter jag och är lite allmänt slö och seg och försöker få klarhet i om jag ska ut och festa ikväll eller inte. Verkar vara lite olika planer när det gäller det och jag vill gärna veta vad folk har bestämt att jag ska göra.
Det verkar luta åt utgång ändå på något vis tycker jag det verkar som. Hum.
What to do? What to wear? Where to go? 

När Josse blir trött

När jag blir trött hände följande saker:

  • Jag börjar skela
  • Mina mungipor börjar hänga neråt och läpparna blir helt slappa
  • Käken börjar krampa
  • Om jag pressar fingrarna mot inre ögonvrårna uppkommer ett konstigt gnällande ljud. Mycket svårt att föreställa sig, men jag ska försöka fånga det på film nästa gång det händer.
  • Mina kinder hettas upp
  • Jag blir 1) jättetvär och tråkig eller 2) alldeles övertrött och megaflummig. Hursomhelst är jag ingen såndär person som är mysig att t.ex. ligga i en säng med när jag är trött... tror jag.

Tänkte att det kunde vara intressant att veta liksom.

/Josse

Dagens Outfit

YAAAAAY!


Klänning från nånstans som jag fick av familjen i julklappp
Halsband från Glitter
Såren matchar klänningen!



/Josse

Nog hade de sex alltid

Kan inte folk unna sig att ta in på hotell? Det är ju trots allt juldagen... Jag brukar drabbas av detta med sexande par i dorms. Förstår inte grejen! Senast fick jag vänta i FEM timmar på att kunna komma in i mitt dorm och hämta min mat, som låg i en låda under det stönande parets säng. Yum...

Nej, sex ska vara privat och som Anna-Maria säger betyder det INTE lakan king sängen. Om det inte är ljudisolerande lakan dvs.

/Josse

God Jul!

Jag försökte med mycket slit att blogga från pappas iphone tidigare ikväll men se det gick INTE! Jag skrev en hel massa men sen POFF så reloadade safari hela sidan och POFF så var allt borta! Inte kul och inte bra betyg för safari måste jag säga!
Julafton blev inte riktigt som vi tänkt oss då de släktingar som vi skulle fira med hade dragit på sig något så trevligt som magsjuka. Istället blev det bara jag, mamma och pappa men det var riktigt trevligt. :) En lugn och skön julafton vilket behövdes just nu.
Nu är det hög tid att sova efter en del smsade med O.

God jul och god natt!


/Anna-Maria


Dorm

Två personmer verkar ha sex här inne. Jag vet dock inte för de har hängt lakan kring hela sängen.

Jag tänker inte gå härifrån, basta!

/Josse

Den nakna sanningen

Julafton är över i Nya Zeeland och jag firade den på en strand som brutalt invaderades av nudistgubbar.

Men julmiddagen var hur mumsig och otraditionell som helst!

/Josse

Julen är här!

Jag har precis öppnat presenter och hängt blöta kläder utanpå min ryggsäck. Ute häller regnet ner så vi får väl se vad som händer med stranddagen som vi planerat... suckelisuck.

God jul på er i vilket fall som helst! Njut av Kalle-Anka och julskinka åt mig!

Detta är all julstämning jag får i år:



/Josse

Ingen dator före jul

Efter många turer fram och tillbaka så är det nu klart att jag inte får min dator före jul. Buhu! :( Hade den skickats som privatpaket hade det funnits en möjlighet att den kommit idag men då den skickats som företagspaket tar det en hel dag extra för posten att märka om den från företag till privat för att SEDAN skicka den till mig.
Med alla röda dagar nu så är nästa vardag den 29e, alltså på måndag, och då ska jag ha besiktning på min gamla lägenhet och lämna nycklar och ha mig och den 30e är det röntgen i TIERP av alla ställen för att kanske få ordning på min hand. Så mycket för att få datorn hemskickad, nu lär jag behöva hämta den på posten istället och släpa en stationär dator PÅ CYKEL! Nej, snäll far som jag har så kommer han alldeles säkert att hjälpa mig, men ändå!

Nu ska jag fortsätta att lägga is på min hand så jag kan spela mer fiol lite senare.

/Anna-Maria


God morgon

Idag har jag lyckats ta mig upp nästan då klockan ringde, dvs jag sitter uppe nu bara en timme efter klockan gick igång första gången. Förhoppningsvis kommer min dator idag och det kunde mycket väl stått en posten-nisse utanför min dörr kl 8 och bankat.

Mycket att fixa idag, bara att stätta igång!

Nu är det dags för frukost!


/Anna-Maria

Två flugor i en smäll!

Här kommer "Europakartan" och Dagens Outfit på samma gång. Jag låter er gissa vilken som är vilken.


Lägg märke till att jag till och med har stavat EUROPE fel.



T-shirt från H&M Divided, kostade kanske 49.90?
Kjol som jag ick av en kompis syster
Skor från Nilson för 39:-
Snygga såren på armen från en gräsklippare, vet tyvärr ej märke.


/Josse

Oscar

Denne Oscar. Han är verkligen besatt av mat. Klockan tio kommer han och hämtar mig (observera att vi snackar kvällstid här) för att gå till Foodtown och köpa mat inför "The best Christmas meal ever" som vi ska laga till imorgon.

Jag tror att han i själva verket är Pomperipossa och vill äta upp mig när jag är tillräckligt fet.

/Josse

Nu kommer trappstegsinlägget!!

Jag skulle vara duktig och tvätta alla mina kläder idag tänkte jag. Hostelet har tvättmaskiner på fjärde våningen som man betalar med mynt i för att de ska starta. På skylten stod det att det kostar $2 att köra och det tyckte jag var perfa eftersom jag hade just ett $2-mynt i plånboken. På gott humör knödde jag ner alla mina kläder i maskinen (fick faktiskt nästan trycka lite för att få ner allt) och tänkte starta maskinen. Icke. Myntet passade inte och jag insåg ganska snabbt ändå att den förmodligen bara tar $1-mynt. Jag travade ner för trapporna till bottenvåningen och växlade i receptionen. Travade upp för trapporna igen. Det gick fortfarande inte. Efter att ha varit arg en stund insåg jag att den där extraskylten som satt på skylten om vad det kostade att tvätta ("3 $1 coins") förmodligen handlade om tvättaskinen och inte torktumlaren som jag hade trott. Jag fick trava ner för trapporna igen och växla min $5-sedel till mynt. Sen klättrade jag upp igen och startade askinen. Glad i hågen gick jag ner för trapporna ännu en gång och lämnade byggnaden, med tanken att jag skulle vara tillbaka om en halvtimme,då tvätten skulle vara klar.

En timme och en kvart senare strosade jag i godan ro på Queen street och kom plötsligt ihåg tvätten. "HELVETE" svor jag inne i huvudet och kutade till hostelet och uppför trapporna.

68 trapsteg är det. Jävla trappor.

13 är otursnumret, right? Tror ni att det är en slump att 68 och 13 inte alls har något matematiskt samband? Inte jag heller. Det är helt klart universum som konspirerar mot mig och försöker sopa igen spåren.

Men jag är inte dum jag.

/Josse

Trappsteg

Jag kommer skriva ett inlägg om trappsteg senare. Nu hinner jag inte.

/Josse

Enkel matematik 2

Idag när jag kom upp till IEP office (mitt baskontor här i Auckland) stötte jag på Oscar. Oscar är en tysk kopis som jag har träffat här och han är GALEN i allt sött och dessuto i ost. Han och jag hade planerat att träffas här, och han har planerat att vi ska gå på diverse caféer och junk food-ställen. Eftersom han höll på att skriva ett mail och jag hade bråttom till flygbolaget för att bekräfta att mina biljetter hem faktiskt finns nu bestämde vi att vi skulle ses senare. Jag föreslog Starbucks, men han tyckte att det var för tidigt på dagen att äta på Starbucks klockan 14 (då vi ska ses). Detta var vid lunchtid och jag hate inte ätit någonting ännu, så jag sade att jag kunde äta in lunch där. Han tyckte att detta var en dum idé, och sade att jag skulle äta något hälsosamt innan vi bår på Starbucks och sen på Burgerfuel (där de säljer enorma hamburgare).

Jag kunde bara sluta mig till att Oscar är en av de som tycker att man kan äta hur ycket onyttigt som helst om man bara kompenserar med något nyttigt ovanpå det.

Detta stämmer inte. Negativt och positivt blir negativt.

Nu vet ni det.

/Josse

En tröja för Anna-Maria

Och alla andra som har svårt att gå fram och fråga helt enkelt. Eftersom jag tycker att tatueringar i pannan är en dum idé.


Just denna kommer från Silverbullet och kostar 95:-
- ett bra pris för att göra det hela like enklare.
(Det finns såklart andra tryck också, som "Billig", "Upptagen" osv.)


/Josse, som inte vill köpa en sån tröja just nu

Dan före dopparedan

Det är ju den 23 där jag befinner mig. Yeah right liksom. Jag siter här i kortkort kjol, t-shirt och ballerinaskor, beredd att gå ut och möta dagen. Jag har tusen saker so jag måste ta tag i idag tyvärr. Huff puff.

Men lite julstäning fick man i alla fall av Annas julpyntningsbilder. Även av bilder som mamma skickade, men jag tror itne jag ska lägga ut dem, för pappa såg så roligt ut att han kanske skulle komma ner hit och strypa mig om jag publicerade dem. I och för sig saknar jag honom, så kanske ändå...

Pappa? Ser du nu? Hur jag är beredd att dö för att träffa dig.

Höhö.


Jag har inte hittat någon att kriga mot ännu, som jag kan ta ut min hemska hämnd över de mögliga bröden på. MEn det kommer, tro mig. Och nu måste jag tvätta kläder, för även om Lara kom hit med min resväska (som innehöll kläder jag inte mindes att jag äger) och Haribolakrits så vill jag inte att majoriteten av mina kläder ska stinka svett och cigaretter. (Nej, jag röker inte men andra gör... svettas gör jag däremot. Ett stort erkännande)

/Josse

Dagens Outfit!



Idag ska jag chocka med en "dagens outfit" från ingen mindre än lilla mig! Även om det är "vara-hemma-och-ta-det-lugnt-kläder" så är det en bild på det!!
Kan också passa på att säga att jag just nu är aningens förvirrad och lite besviken. Ja, Josse, det handlar om en pojke fast du sa att vi inte skulle skriva om det. Det handlar om en pojke som jag nog kanske är aningens intresserad av och som faktiskt har flirtat lite med mig. MEN, och det är ett stort men, jag vet inte om han har flickvän eller inte. Om han har det är det nåt slags mystiskt långdistansförhållande men det blir ändå mystiskt.
Åh så jobbigt. Folk borde ha en stämpel i pannan med texten "singel" eller "upptagen" så man vet och slipper bli besviken.

Nu ska jag krypa i säng. God natt!

Julgransklädning.

          

Igår pyntade jag min julgran och jag har lovat Josse att lägga upp bilder på det. Här kommer dem. :) Anton som hjälpte till pyntade mig lika mycket som granen nästan. Tjusig blev granen iallafall!

Dvd-strul.

Att det ska vara så svårt att bränna ner film på dvd! Nu har jag spenderat närmare två timmar till att försöka få det att fungera men har nu givit upp. Förhoppningsvis funkar det på nya datorn som jag borde få vilken dag som helst. Kanske imorgon? Jag hoppas det!

Kan någon tipsa om något bra program som man kan bränna dvd som fungerar i vanliga dvd-spelare? Jag pratar video om det var oklart på något sätt.

Tacka vet jag gamla hederliga VHS!!!!!

Drömmar.


Om man ändå hade hennes teknik och känsla. Åh så vackert.

/Anna-Maria

Skärpning Bredbandsbolaget!!

Mitt när jag igårkväll sitter och bloggar, surfar och chattar med Josse på msn så DÖR internet! Eller, dör var kanske lite överdrivet. Men bara lite. Jag lyckades faktiskt skicka en ping var 6e gång eller nåt sånt så det var inte tvärstopp. Men oanvändbart var det i vilket fall.

Skärpning Bredbandsbolaget! Jag har svurit tillräckligt många gånger över er och era inkompetenta tekniker och säljare under tre veckor så ni har inte många minus kvar att få innan jag ringer och gapar och skriker tills saker och ting fungerar som det ska igen!!!

Grrrrr!!!


/Anna-Maria

Europa

En kanadesnare visste inte var Göteborg ligger så jag försökte måla en karta.

Den blev ju inte så himla autentisk...

Visar den imorgon, nu ska jag prata vidare med folket i rummet, mwaha!

/Josse

Enkel matematik

Jag har varit iväg på min resa i snart fyra månader nu och under den tiden har jag bara gråtit ordentligt kanske tre gånger. Det måste vara någon sorts bottenrekord på det. Vilket ju är trevligt.

Under mina nästan fyra månader har jag också varit på bio sex gånger. VIlket definitivt är ett topprekord.

Matematiken är löjligt simpel enligt mig. Ledsenheten är helt enkelt omvänt proportionell mot frekvensen på mina biobesök.


Så när jag kommer hem tänkte jag att det kunde vara bra att försöka få jobb på SF bio. Ja, i rent terapeutiskt syfte alltså.

/Josse

Ett "liv"

Idag har jag gjort saker. Equals mindre tid att blogga för alla intresserade.

Och ja, nu är det kväll för mig. Jag är fortfarande på andra sidan jorden.

/Josse

A till Ö

Jag har en nostalgitripp här. Och kollar på A till Ö på youtube. Men nu ska jag ge mig ut på stan. Och klippa mig kanske,

Hej och hå!

/Josse

Ett halvt steg bakom...

...Anna-Maria. Det verkar jag vara. Attsingen battsingen.

Jag bor på ett hostel i Auckland och jag tycker oftast att det är jättekul, för man träffar en massa olika människor osv. Problemet r bara att med dorms köper man verkligen grisen i säcken. Man har ju ingen aning om vad för sluskar som kan råka bo i samma rum... och i fallet med detta hostel, vilka man kommer dela kök och toaletter med.

Köket såg förjävligt ut när jag kom hit. Så jävligt att jag städade det. Men att städa köket är en sak. Jag fullkomligen vägrar att slänga någon annan äckeltjejs på toaletten kvarglömda tamponger.

Urk.

/Josse

Nej nu!

Brödet som jag köpte i torsdags har möglat. Nu är det krig.

Tyvärr har jag ju åkt vidare från stället där jag köpte brödet, och en affär i den kedjan finns inte ino promenadavstånd i Auckland, så jag måste kriga ner något annat. Frågan är vad.

/Josse

Ett allvarligt menat inlägg från Josse

Anna-Maria skrivar känslosamt och personligt. Jag skriver halvironiskt och ytligt.

Jag är ingen halvironisk och ytlig person. Men jag har en annan blogg, som jag inte tänker länka, där jag skriver personligt. Och en tredje, lösenordsskyddad, där jag skriver JÄTTEpersonligt.

Här på bloggen tror jag att vi två kommer utgöra ett bra radarpar. Anna-Maria som är mänsklig. Och jag som kanske lyckas göra dig irriterad med min meningslöshet. Vad Anna-Maria inte anar är att det är hon som kommer sparkas ner från tronen när vi har tagit oss dit. Det blir för trångt för två på samma tron.

Det är då jag sätter min hemliga plan i verket.

Och utnyttjar hennes öppenhet här på bloggen för att bli ensam kvar på toppen.

Men hysch, säg inget till henne!

/Josse

Kärlekstankar i vintermörkret.

Om någon har lyckats missa detta underbara stycke av 1600-talets mest kända "One hit wonder" så är det bara att klicka på play och NJUTA! Det här stycket ska spelas när jag gifter mig. Punkt slut. En stråkkvartet ska spela och jag ska ha en jättefin klänning på mig och vara vackrast i kyrkan och inte ett öga kommer att vara torrt på någon bänkrad och kyrkan kommer att vara full till bredden med människor.
Hoppas bara att min blivande man kommer att ha samma åsikter som jag har angående mitt bröllop. Nu kvarstår bara att hitta drömprinsen.

Är det kanske du som är min drömprins?

/Anna-Maria

Värdelöst vetande

Jag läste precis en lista med värdelöst vetande. För sådant tycker jag är roligt och inte alls särskiltvärdelöst.

Jag fick i alla fall veta att 90% av alla kvinnor omedelbart vänder sig åt höger när de kommer in i en affär.
Jag fick också veta att 51% av alla svängar är högersvängar. Jag kan bara anta att det beror på at kvinnor shoppar så mycket.

/Josse

Svenskt julväder, USCH OCH FY!!

Vad hände med den där vanliga traditionella julen där snön ligger i drivor under iallafall hela december och folk åkte spark hit och häst och släde dit och hade allmänt mysigt?
Nu när det är som "bäst" inför jul så snöar det småspik så det borde vara stormvarning klass 100 minst och man kan ana något vitt på backen som kanske eventuellt kan vara snö. Just nu vill jag hellre ha en grön jul utan småspik, tack!

Nu undrar ni säkert var som får mig att vara så bitter över detta så kallade julväder. Jo det ska jag berätta. Efter att ha cyklat från mamma och pappa till expojkvännen och sedan hem igen i detta s.k. snöväder, aka småspiksskur, så kom jag hem blöt och sönderpiskad i ansiktet av dessa otäcka små snökorn och har inte ens någon som kan värma mig. Expojkvännen bjöd inte ens på en kopp te att värma mig på utan föreslog halvhjärtat att jag kunde få lite kaffe om jag ville. Jag som dricker så extremt mycket kaffe... *ironi*

Nu ska här sparkas liv i gamla döda laptopen så det kan bloggas! Nöjd då Josse? ;)

/Anna-Maria

Redan gladare

Det här rådde bot på morgongnällighet kan jag meddela.

MWAHAHAHAHA!

/Josse

Josses morgonhumör talar

Nej men Anna-Maria, vet nån vad? Hur ska vi nånsin kunna ta över bloggvärlden om du faktiskt har ett liv utanför Internet? Se nu till att sluta julmysa och börja blogga! God morgon förresten, inatt har jag sovit fyra timmar och jag har stora planer för dagen. Toppen.

/Josse

Julstök

Strax efter Josse säger god natt säger jag god morgon. Alltid lika spännande med tidsskillnaden Sverige-Nya Zeeland.
MIn dag började med en grovstädning i kylen och slänga alltför gamla och illaluktande saker. Jag har ju inte bott här i mer än två veckor och har ändå hunnit samla på mig äckliga matrester.
Nu sitter jag och äter frukost och småkikar lite på tv och ska snart fixa i ordning så jag får upp min julgran med Antons hjälp.
Idag blir en pysslardag för att fixa inför jul. Ovant att ha ett eget hem att pynta och fixa med fortfarande men samtidigt väldigt kul. :)

Jag kom på nu att det är fjärde advent också så jag ska tända mina ljus sen och lyssna på julmusik.

Glad fjärde advent!

/Anna-Maria

Huff puff

Jag är trött. Klockan är elva på kvällen snart och jag ska lägga mig och läsa en bok som handlar om tre personer. Alla skrivs om i första person, vilket är förvirrande. Men det ska nog bli bra. Sen vill jag sova.

God natt alla barn!

/Josse

Arbetslöshet

Jag sitter här borta på andra sidan jorden och dricker Cola Zero och bläddrar igenom alla annonser på platsbanken.se ännu en gång.

Att söka jobb är faktiskt otroligt jäkla nedslående. Inget kan suga energin ur mig mer än det. Tanken på fattigdom och svält, som inte kommer drabba mig om jag inte hittar ett jobb, men som skulle ha kunnat göra det om jag haft mindre generösa föräldrar, är trist helt enkelt.

Innan jag åkte bort hit hade jag ett jobb som jag trivdes riktigt bra med, chefen en kompis till familjen och massa härliga medarbetare. Även nära och bra hem, bara en kvart på cykel (ca 25 minuter till fots). Det enda problemet är att jag inte vet om de kommer ha plats för mig när jag kommer he. Därför söker jag nu jobb hejvilt. För att vara på den säkra sidan liksom.

Det som är så energikonsumerande med att skriva jobbansökningar är att man måste låta sådär lagom trevlig, lagom passande och lagom glad. Man får inte vara över kankten för då blir det er kliché och ingen vill anställa en. Det är tråkigt och ansträngande helt enkelt, att för femitelfte gången skriva varför just jag är LAGOM PERFEKT för jobbet som, tja, telefonförsäljare. Eller nåt.

/Josse

Så patetisk är jag

Jag lovade Anna-Maria att hon skulle ha mycket spännande att läsa när hon vaknar borta i Sverige. Tyvärr har kjag inte så mycket spännande att skriva, men jag kan visa er lite olika saker istället! Saker ni kan underhålla er med när ni har tråkigt. Eller saker jag kan tråka ut er med när JAG har tråkigt, välj själva.




Min favoritblogg (för patetiskt nog har jag en sådan) är Egoinas Värld




Denna video får mig patetiskt nog att nästan dö av skratt varje gång jag ser den.



Denna video spelade jag in idag.Förutom att jag låter jättekrystad så... ja. Enjoy.



Detta är en av mina favoritsånger.



En sida som kan vara kul om du, som jag, inte har något liv är Quizilla


Nu orkar jag inte mer, för mina fötter har somnat av att jag har suttit i skräddarställning för länge. Men jag lovar att återkomma.

/Josse

Jag håller vad jag lovar jag!

Är överraskande nog inte alls van vid att ta Dagens Outfit-bilder och tyckte det var skitsvårt. Det tog mig ca 10 försök innan jag lyckades åstadkomma bilden nedan.


Jag kallar stilen "Allt annat var smutsigt, så jag fick slänga ihop nåt"
- Den långa "skjortan" brukade jag använda med bara leggings till, men just nu har jag inga svarta leggings. Jag köpte den i alla all på H&M och minns inte vad den kostar, en en kvalificerad gissning är 149:- (tycker allt alltid kostar det där)
- Den korta kjolen är (fick jag veta efter en titt på tvättlappen) från Bikbok, och jag minns inte att jag köpte den. Förmodligen fick jag den i julklapp av mamma.
- Ballerinaskorna är från Johanssons och kostade 120:-



Den dåliga kvaliteten/bruset i bilderna kommer sig av att jag komprierade dem i Paint.

/Josse

Julgranar

En liten fågel viskade i mitt öra att Anna-Maria ska klä granen imorgon. Jag har ingen gran, men i Nya Zeeland har de ett speciellt träd som blommar just nu. The New Zealand Christmas Tree...



Bättre än så blir det inte för mig i år. Men nu ska jag inte klaga.

/Josse

Detta kan bli kul!

Våra blygsamma intentioner är ju att knuffa ner Kenza och Blondinbella från bloggtronen (-tronerna) och själva inta positionen som de som tjänar oförskämt mycket på att skriva en massa nonsens om våra vardagar ut i bloggrymden.

Självklart ska vi ju inte låta våra besökare fatta att det är komplett nonsens.

Jag tänkte som såhär... vad gjorde ovan sagda bloggdrottningar egentligen för att bli så stora? BBs blogg måste jag ju erkänna att jag inte har orkat läsa, men Kenzas har jag kikat in på oftare än jag vill erkänna. Ett återkommande koncept är Dagens Outfit. Om det är kläderna jag har på mig idag som får intressesmurfarna att dansa så ska vi nog kunna ordna det!

Anna-Maria säger att DO inte är hennes grej, så hon kommer nog bidra med något annat roligt. Dagens Musik eller något. Vissa har ju talang *mummel*

Men men, en DO Josefin style kommer nog senare!

/Josse

Studentstädernas studentstad: Uppsala!

Jag måste ändå vänligt men bestämt hävda att Uppsala är studentstädernas studentstad! Dock kan jag hålla med om att Lund kommer på stark andraplats. ;)

Men, ibland är man hemmakär, inte mer med det. Då kan jag även passa på att slå ett slag för nationerna! Bättre ställen får man nog leta länge efter! Trevliga människor, billig mat och framförallt, billig alkohol! ;)
Dit ska vi smussla in dig i februri Josse!!!

/Anna-Maria

Studentstäder.

Hmm... jag läste precis igenom Anna-Marias presentation.

Studentstädernas studentstad kanske, för den opartiska, behöver översättas. Det är alltså Uppsala hon snackar om. Och jag är inte det minsta övertygad. Hur var det med Lund???

Wikipedia is the shit.

/Josse

Josse herself


Detta är jag. I egen hög person. Fräsig som fan!

Jag är en tjej på 19 varv runt solen och jag älskar promenader i skogen och mysiga hemmakvällar. Faktiskt.
Just nu är jag i Nya Zeeland, dit jag flydde i september i år, eftersom jag inte ville börja plugga och inte heller kände för att stanna hemma och jobba hela långa och tråkiga hösten. Uppenbarligen är jag ena halvan av Tjejduon.

Jag och Anna-Maria träffades för över fyra år sedan, då vi båda var på språkresa i England, Torquay. Med oss hade vi varisin vän. Men de är inte med i Tjejduon, så skit i dem för ögonblicket! Vi kom i alla fall fram till att vi hade en hel del gemensamt... vad det var minns jag inte nu, förutom att vi båda två avskydde fåglar. Avskyr fåglar. Ja, och sedan dess har vi hållit kontakten lite sporadiskt över Internet. Men inte setts sedan Reunion på Liseberg hösten efter språkresan.

Jag har sedan dess lyckats ta mig igenom hela gymnasiet nästan helskinnad. Och det är väl skolan som har tagit upp största delen av mitt liv de senaste åren. Jag gick natur och hoppades på 20.0, eftersom jag vill bli läkare. Detta uppnåddes inte, emn skam den som ger sig, nu satsar jag på Högskoleprovet!

Vad har jag annars för intressen? Hur är jag som person? Jag önskar att jag kunde säga att jag är absolutely faaaabolous och har en massa intressanta och originella intressen. Detta är tyvärr inte fallet, utan jag är en vanlig tjej med (enligt min bästa vän) tråkig humor och ett konstigt sätt att uttrycka ironi. Jag handlar mina kläder på H&M och liknande spännande affärer och jag lyssnar på "allt möjligt" i musikväg. Mycket specifikt. Jag är även besatt av mat, godis och allt sådant och julen som närmar sig med stormsteg ger mig hemlängtan (om ni inte minns det så är jag i Nya Zeeland). Och så älskar jag att skriva.

Nu ska jag avsluta denna något förvirrade presentation och säge hejdå tills vidare. Här nere är det ju mitt på dagen och jag har lovat en kompis att kolla priser för en färjetur.

Pling!

/Josse

Anna-Maria presenterar Tjejduon!!

Det här är början på Josefin och Anna-Marias blogg som kommer att bli hur grym och cool som helst!
Jag kan börja med att presentera mig om någon skulle vara nyfiken på vem jag är. ;)

Anna-Maria heter jag och är besatt av musik i alla dess former. Man kan utan att överdriva det minsta säga att musik är min största passion här i livet och jag skulle sova med fiolen i sängen om jag inte vore rädd för att ha sönder den.
För tillfället är jag studerande i studentstädernas studentstad och bor med alla mina instrument i en tvåa och trivs alldeles utmärkt. Försöker för tillfället vänja mig vid singellivet igen efter två år med allt det innebär.
Drömmen är att bli musiker, allra helst violinist. Hur det blir kan bara tiden (och en trasig hand) utvisa. I mig finns också en inbiten datanörd som sitter och knäcker kod emellanåt och spelar WoW.

Och vad är en presentation utan en bild? :) Glöm nu bara inte att se till att bokmärka bloggen! ;)

Vad vore en presentation utan en bild? :)

Din tur nu, Jossan! ;)
/Anna-Maria

RSS 2.0